Bogactwo witamin i kwasów omega 3 znane jest nam nie od dziś. Najwięcej tych cennych zawartości jest w rybach. Świeże, marynowane czy wędzone każda z nich niesie za sobą nie tylko wyśmienity smak, ale i bogactwo dla naszego zdrowia. Według ekspertów powinniśmy je jeść trzy razy w tygodniu. Niestety rzeczywistość wygląda inaczej. Największą popularnością cieszą się ryby wędzone, ale dostęp do tych wysokiej, jakości które są dobrze przyrządzone i nieodmrażane po kilka razy jest znikomy. Dobrym rozwiązaniem w takich sytuacjach jest wędzenie ryb samemu. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się to być dość irracjonalnym pomysłem to nic bardziej mylnego. Wędzenie ryb przed domem, na biwaku czy na urlopie nie było nigdy tak łatwe jak teraz. Składana wędzarka do ryb pozwoli nam na proste przygotowanie wspaniałych potraw w dowolnie wybranym przez nas miejscu i czasie. Wspomnienie smacznych wędzonych ryb, których kosztujemy będąc na urlopie stanie się realne dla nas w dowolnej porze roku. Proste w obsłudze niewymagające wiele urządzenia cieszą każdego, kto ceni sobie zdrowy, ale i smaczny posiłek. Warto także dodać, że są to urządzenia, które są opalane drewnem, a dbanie o ich czystość jest dziecinnie proste z uwagi na materiały, z których są wykonane. Każdy, kto spróbuje raz takiej ryby, którą sam przygotował i uwędził nie będzie chciał już więcej nie pewnej, jakości wędzonych ryb ze sklepu. Dodatkowym atutem, jaki posiada wędzarka do ryb jest możliwość manewru smakiem i kolorem wędzonej żywności za pomocą użytego do opalania drewna.